تاریخ انتشار : 1396/09/22
نشست دانشجويي بررسي شبهات ديني در فضاي مجازي برگزار شد
به گزارش خبرگزاري بين‌المللي قرآن(ايکنا) از چهارمحال و بختياري، حجت‌الاسلام و المسلمين محمد نادري، عضو هيئت علمي گروه قرآن و حديث دانشگاه شهرکرد، در نشست دانشجويي با موضوع بررسي شبهات ديني در فضاي مجازي که به همت معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي استان و با حضور دانشجويان در  دانشکده منابع طبيعي دانشگاه شهرکرد برگزار شد، گفت: هر شبهه‌اي بهره‌اي از حقيقت دارد و شبهه افکنان حقيقت را با باطل مخلوط مي‌کنند تا مخاطبان باور کنند.
وي با اشاره به حديثي از پيامبر اکرم(ص) که حق را سنگين و تلخ و باطل را سبک و شيرين مي‌خوانند، افزود: از اين رو جذب شبهات ديني توسط برخي از افراد طبيعي است.
حجت‌الاسلام نادري با بيان اينکه در قرآن بيش از ۹۵۰ بار از علم، فکر و عقل سخن به ميان آمده است که نشاني از وحي بودن آن است، اظهار کرد: لذا هرگز نبايد از شبهات ترسيد.
حافظ قرآن با تأکيد بر اينکه هر روز شبهات متعدد با بيان‌هاي مختلف در فضاي مجازي مطرح مي‌شود اما جواب دادن به آن‌ها براي همه ممکن نيست، تصريح کرد: بهتر است به جاي جواب دادن به همه شبهات روش مواجهه با اين شبهات را به
دانشجويان بياموزيم.
استاد دانشگاه فضاي مجازي را فرصتي طلايي براي دشمنان اسلام دانست تا اعتقادات جوانان را مخدوش کند، عنوان کرد: از همين رو بايد با کليات شبهات در فضاهاي مجازي آشنا شده و روش پاسخ دادن به آن‌ها را فرا گيريم.
حجت‌الاسلام نادري اظهار کرد: برخي از شبهات نيز حقيقت دارند اما در آن‌ها مغالطه‌هايي صورت گرفته است تا عمداً يا سهواً مخاطب را به اشتباه بيندازد.
وي ذکر ادعا بدون منبع و بدون دليل را از رايج‌ترين شيوه در شبهات دانست و گفت: در اين موارد سخني به دين يا افراد منسوب به دين ارائه مي‌شود در حالي که هيچ منبع يا علتي براي اين سخن بيان نمي‌شود که بايد حتماً از صحت انتساب و دليل آن مطمئن شد.
عضو هيئت علمي دانشگاه شهرکرد داشتن معيار دوگانه براي قضاوت، اضافه کردن نکته‌اي انحرافي به متن اصلي و در نظر نگرفتن نکات بلاغي در يک آيه يا حديث را از ديگر مغالطات رايج در شبهات برشمرد و عنوان کرد: در پاسخ به اين‌گونه شبهات بايد از تفسير صحيح حديث يا آيه اطمينان پيدا کرد.
حجت‌الاسلام نادري حذف قسمتي از آيه يا متن کتاب و جزئي‌نگري در برخي از احکام اسلامي را از ديگر مغالطات در شبهات ديني خواند و ادامه داد: در اين‌گونه موارد بايد از جايگاه احکام در نظام ديني اطلاع و اطمينان کسب کرد.