آغاز مسابقات مناظره دانشجويي با شرکت 96 تيم در چهارمحال و بختياري
تاریخ انتشار : 1397/02/19 11:32:53
رئيس جهاد دانشگاهي چهارمحال و بختياري از آغاز مرحله استاني هفتمين دوره مرحله استاني مسابقات ملي مناظره دانشجويي در دانشگاه شهرکرد با شرکت 96 تيم خبر داد.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي چهارمحال و بختياري، وحيد خليلي 16 اردبيهشت‌ماه در آيين افتتاحيه مرحله استاني هفتمين دوره مسابقات ملي مناظره دانشجويي، اظهار کرد: مسابقه مناظره دانشجويي در استان از سال 94 با حضور 8 تيم آغاز شد و در سال‌هاي 95، 28 تيم و در سال 96، 46 تيم شرکت کردند.
خليلي افزود: چهارمحال و بختياري در ششمين مرحله استاني مناظرات دانشجويي رتبه نخست کشوري را از نظر تعداد تيم شرکت‌کننده کسب کرد.
وي با اشاره به حضور 96 تيم شرکت کننده در اين دوره از مسابقات که در سه سالن مجزا در دانشگاه شهرکرد به رقابت مي‌پردازند، ادامه داد: کار داوري اين مسابقات توسط سه گروه داوري از اعضاي هيات علمي دانشگاه‌هاي استان انجام مي‌شود.
رئيس جهاددانشگاهي استان اضافه کرد: تيم‌هاي شرکت کننده متشکل از چهار نفر شامل، دو نفر مناظره کننده، دو نفر محقق و يک نفر از اساتيد دانشگاه مربوطه نيز به عنوان سرپرست تيم هستند.
خليلي با اشاره به اينکه تمام تيم‌ها موضع خود را نسبت به موضوعات مناظره در مقام موافق يا مخالف اعلام مي‌کنند، گفت: اجزاي مناظره شامل طرح مسئله، طرح سئوال، پاسخ به سوال، رد و يا تاييد کردن مسئله و در انتها جمع‌بندي و نتيجه‌گيري است.
وي تصريح کرد: "رعايت اصول و اخلاق مناظره"، "توجه و رعايت فرآيندهاي علمي، منطقي و مستدل از طرح مساله تا نتيجه‌گيري"، "فن بيان و رعايت نکات دستوري"، "احاطه و اشراف نسبت به موضوع مورد بحث" و "خلاقيت در طرح مسأله، سؤالات، تعاريف و نتيجه‌گيري سخنراني‌ها" مهمترين محورهاي ارزيابي داوري اين مسابقات است.
خليلي در ادامه گفت: گفت و گو بايد منطقي، دانايي‌محور و آگاهي‌محور باشد تا باعث ايجاد آرامش در جامعه شده چرا که اين آرامش محصول گفت و گو است و در غير اين‌صورت اين رفتار باعث ناهنجاري خواهد شد.
وي با اشاره به نقش تاثيرگذار دانشگاه در فرهنگ‌سازي، بيان کرد: اگر دانشگاه نتواند گره‌اي از مشکلات جامعه اعم از اقتصادي، فرهنگي و ... باز کند، وظيفه خود را  انجام نداده است.
خليلي تصريح کرد: چهارمحال و بختياري پتانسيل و ظرفيت بلوغ گفت و گو را داشته و دانشجويان بايد اين هنر را با دانش تلفيق کرده و در اختيار جامعه قرار دهند.
رئيس جهاد دانشگاهي چهارمحال و بختياري بيان کرد: خوشبختانه در چنين فضايي دانشگاه‌ها برنامه‌ريزي مناسبي در راستاي ايجاد انگيزه براي دانشجويان و مخاطبان به شرکت در اين آيين‌ها داشته‌اند.
وي خاطرنشان کرد: بايد نگاه دانشگاه به سمت جامعه يک نگاه مسئله‌شناسانه و درمان گرايانه باشد.
لازم به ذکر است، هفتمين دوره مرحله استاني مسابقات ملي مناظره دانشجويي امروز 16 ارديبهشت‌ماه آغاز و از 23 لغايت 25 ارديبهشت‌ماه در دانشگاه شهرکرد ادامه پيدا مي‌کند.